9/10 - 28 beoordelingen

Elektrotechniek

In 2017 waren er in totaal meer dan 8.000 bedrijven met bijna 124.000 werknemers in de installatie en elektrobranche. Dit is onderverdeeld in drie vakgebieden: elektrotechnische, installatietechnische (gas, water, etc.) en koeltechnische bedrijven. De werkzaamheden van deze bedrijven vallen veelal onder de bouwinstallatie. Hieronder vallen het aanleggen van buizen, kabels en leidingen voor gas, water en elektra en installatie van sanitair en verwarming. Een deel van de bedrijven is (ook) actief in de industrie (installatie van ketels, tanks en apparatuur). Waar valt uw bedrijf onder?

Uw vacature voor een elektromonteur

Of u nu werkt in de woning- en utiliteitsbouw, industrie of een andere sector. U kunt uw wensen bespreken met ons. Is het een renovatieproject waarbij historische elementen behouden blijven? Of wellicht een groot nieuwbouwproject waar meters gemaakt worden? Is uw tak juist gericht op meterkasten bij mensen thuis of camerabeveiliging van kantoorpanden? U kunt het zo gek niet bedenken of JobXion heeft een passende elektromonteur die bij uw wensen en behoeften aansluit. 

Elektromonteurs, wij hebben ze

JobXion zal er alles aan doen om een elektromonteur snel te leveren en dat deze past bij u en uw bedrijf. Samen bouwen aan de toekomst! Laat ons uw behoefte weten en wij gaan op zoek. 

We gebruiken je gegevens alleen om te communiceren over dit bericht.

Elektrotechniek branche

Tekort aan elektromonteurs

Het aantal openstaande vacatures in de installatie en elektrobranche stijgt nog steeds. De meeste vacatures zijn voor onderhoudsmonteur, installatiemonteur en monteur elektrische installaties. De toename van vacatures wordt ook bevestigd door de branche zelf. (Bron: UWV en OTIB i.s.m. KBA Nijmegen (2017)). Het tekort aan personeel merken wij bij JobXion ook duidelijk. In Nederland heeft ongeveer de helft van de bedrijven met vacatures in de technische installatiebranche ook moeilijk vervulbare vacatures. Dat is vergelijkbaar met de situatie in 2008 toen ook ongeveer de helft van de bedrijven met vacatures moeilijk vervulbare vacatures had. 2008 was het laatste jaar voor de economische crisis. Op dit moment is er vooral vraag naar zelfstandig monteurs (elektro of installatietechniek). Ook voor andere functies zoals leerling-monteurs of technische staffuncties (tekenaars, werkvoorbereiders, ingenieurs, calculators) stijgt het aantal moeilijk vervulbare vacatures. 

JobXion elektromonteurs

Bij JobXion weten wij waar elektromonteurs goed in zijn. Ze zijn deskundigen die elektrotechnische machines en apparaten installeren, onderhouden of herstellen. Deze elektrotechnische apparatuur (in het Engels vaak ook devices genoemd) zit bijna overal in. Van voertuigen tot liften en van een lopende band in een fabriek tot de apparatuur voor het verwarmen of beveiligen van een huis. De werkzaamheden zijn dan ook heel divers en bestaan bijvoorbeeld uit het installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties en apparatuur. In bedrijf nemen van nieuwe systemen en installaties. Oplossen van storingen door het maken van analyses en uitvoeren van reparaties en modificaties. Uitvoeren van testprogramma’s. Bestellen van nieuwe onderdelen. Verwerken van reparaties, storingen en onderhoud in een logboek. Afhankelijk van de ervaring variëren de werkzaamheden in het leiden, adviseren, uitvoeren of assisteren bij werkzaamheden. 

JobXion vindt wél elektromonteurs

We beloven u snel een passende elektromonteur. Er wordt een uitzendovereenkomst met de elektromonteur afgesloten en we gaan met u een inleenovereenkomst aan. Wij betalen het salaris en zorgen voor premieafdracht. De vakmensen worden geleverd met VCA op zak, krijgen accugereedschap mee hebben vervoer. Ontzorgen is waar we sterk in zijn. Is er sprake van een klik tussen u en de vakman? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid om hem rechtstreeks in dienst te nemen. Bent u, bij aanvang, al geïnteresseerd in meer vastigheid, dan behoort detacheren tot de mogelijkheden. 

Onze oplossingen voor krapte

Om u passende vakmensen te kunnen leveren bieden wij verschillende oplossingen aan:

  • We steken tijd en geld steken in de werving van personeel. Onze website is vernieuwd, waardoor er makkelijker gesolliciteerd kan worden. We zijn aanwezig op social media en via het netwerk van onze team.
  • Naast Nederland werven wij ook in Europese landen. In Polen werken onze collega’s hard om Poolse vakmensen te werven. Maar Europa is groot, dus we benaderen ook andere landen om zo aan de vraag te voldoen: FLEX
  • We nemen deel aan onderwijsbeurzen door heel Nederland om de leerlingen te werven die aan het begin staan van hun carrière: NEXT
  • We bieden ook zij-instromers verschillende mogelijkheden, zodat zij van hun hobby hun droombaan kunnen maken. Mensen met twee rechterhanden kunnen we altijd gebruiken: NEXT
  • Ook statushouders die in land van herkomst ervaring hebben in de branche bieden wij een kans om in Nederland zich te ontwikkelen: NEXT
  • Wat wij, naast dit alles, doen is het aanbieden van goede arbeidsvoorwaarden. Hieronder vallen on andere het salaris, auto van de zaak en kwalitatief goede huisvesting voor Europese vakmensen. Maar ook opleidings,- en ontwikkelingsmogelijkheden (hard en softskills). Zo binden we onze vakmensen en gaan zij gemotiveerd voor u aan de slag! 

Leerling elektromonteur

Mocht u interesse hebben in een leerling elektromonteur dan starten we met een maand proeftijd. Deze maand gebruikt u  om te bepalen of deze leerling bij uw bedrijf past. Door deze proeftijd van 1 maand heeft u een goed beeld van de startende vakman. Uiteraard krijgt de leerling een professionele outfit & persoonlijke beschermingsmiddelen van ons. Heeft hij of zij VCA nodig? Dan regelt JobXion dat. JobXion is verantwoordelijk bij ziekte. Is het geen succesvolle match tussen u en de leerling? Dan gaat JobXion op zoek naar een nieuwe leerling. Als het bevalt van beiden kanten, gaat het BBL-traject van start. Samen tekenen wij een overeenkomst voor de duur van 1 jaar. Wij betalen het salaris, de opleidingskosten en boekengeld voor de leerling én zorgen eventueel voor gereedschap en vervoer. Het enige wat u hoeft te doen is een ervaren vakman toewijzen die de leerling alle fijne kneepjes van het vak leert. 

Meld uw vacature aan

Top