9/10 - 28 beoordelingen

Metaaltechniek

Anno 2019 zijn er in de metaalbranche zo’n 12.000 bedrijven actief, waarvan 85% van de bedrijven minder dan 10 medewerkers in dienst heeft (Bron: Rabobank). Branchebreed zijn er in totaal zo’n 34.000 lassers werkzaam in Nederland (Bron: UWV). Onder de metaalbranche vallen constructiebedrijven, bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling en bedrijven actief in de algemene metaalbewerking.

Tekort aan technisch personeel

Dat de krapte op de arbeidsmarkt blijft toenemen, vooral als we kijken naar technisch geschoold personeel, is een ding wat zeker is. In de industrie- en metaalbranche blijft de vraag naar lassers dan ook stijgen. Metaalbedrijven komen steeds moeilijker aan technisch geschoold personeel met als gevolg dat het bedrijf beperkt wordt in groeimogelijkheden.

Het tekort aan goed geschoold technisch personeel merken wij bij JobXion ook. Dat is precies de reden waarom wij de 'lassers' als extra beroep hebben toegevoegd aan onze focus. In de afgelopen jaren klopte ook deze doelgroep bij ons aan voor een nieuwe baan, maar moesten wij tot voor kort ‘nee’ verkopen. 

JobXion lassers

Bij JobXion zijn wij inmiddels volledig thuis in het beroep van de lasser en weten wij wat zij doen en kunnen. Zo beheerst een allround lasser verschillende lastechnieken zoals TIG-lassen, MIG-lassen en MAG-lassen. Met één van deze lastechnieken maakt de lasser de juiste verbindingen tussen materialen. De keuze voor het lasapparaat en de techniek hangen volledig af van o.a. de materialen waar mee gewerkt wordt. Voordat zij hiermee aan de slag kunnen gaan dienen de gereedschappen goed afgesteld te zijn en de materialen glad en schoon te zijn. Bijkomende taken als het onderhouden van de gereedschappen, slijpen, aftekenen, boren, zaken en snijbranden behoren ook tot het takenpakket van een goede lasser.

Met JobXion vindt u wél een lasser

We beloven u snel een passende lasser. Er wordt een uitzendovereenkomst met de lasser afgesloten en we gaan met u een inleenovereenkomst aan. Wij betalen het salaris en zorgen voor premieafdracht. De vakmensen worden geleverd met VCA op zak, krijgen accu gereedschap mee en hebben vervoer. Ontzorgen is waar we sterk in zijn. Is er sprake van een klik tussen u en de vakman? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid om hem rechtstreeks in dienst te nemen. Bent u, bij aanvang, al geïnteresseerd in meer vastigheid, dan behoort detacheren tot de mogelijkheden. 

Lassers, u vindt ze bij JobXion

Of het nu gaat om een allround lasser die alle lastechnieken beheerst of een specifieke lasser die thuis is in TIG-lassen, MIG-lassen of MAG-lassen; JobXion doet er alles aan om de juist passende vakspecialist snel te leveren. Kunnen wij voor u op zoek gaan? Reageer vandaag nog, wij staan al in de startblokken. 

We gebruiken je gegevens alleen om te communiceren over dit bericht.

Lassers

Onze oplossing voor krapte

Om u passende vakmensen te kunnen leveren bieden wij verschillende oplossingen aan:

  • We steken tijd en geld steken in de werving van personeel. Onze website is vernieuwd, waardoor er makkelijker gesolliciteerd kan worden. We zijn aanwezig op social media en via het netwerk van onze team.
  • Naast Nederland werven wij ook in Europese landen. In Polen werken onze collega’s hard om Poolse vakmensen te werven. Maar Europa is groot, dus we benaderen ook andere landen om zo aan de vraag te voldoen: Flex
  • We nemen deel aan onderwijsbeurzen door heel Nederland om de leerlingen te werven die aan het begin staan van hun carrière: Next
  • We bieden ook zij-instromers verschillende mogelijkheden, zodat zij van hun hobby hun droombaan kunnen maken. Mensen met twee rechterhanden kunnen we altijd gebruiken: Next
  • Ook statushouders die in land van herkomst ervaring hebben in de branche bieden wij een kans om in Nederland zich te ontwikkelen: Next
  • Wat wij, naast dit alles, doen is het aanbieden van goede arbeidsvoorwaarden. Hieronder vallen onder andere het salaris, auto van de zaak en kwalitatief goede huisvesting voor Europese vakmensen. Maar ook opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden (hard en softskills). Zo binden we onze vakmensen en gaan zij gemotiveerd voor u aan de slag!

Leerling lasser

Mocht u interesse hebben in een leerling lasser dan starten we met een maand proeftijd. Deze maand gebruikt u om te bepalen of deze leerling bij uw bedrijf past. Door deze proeftijd van 1 maand heeft u een goed beeld van de startende vakman. Uiteraard krijgt de leerling een professionele outfit & persoonlijke beschermingsmiddelen van ons. Heeft hij of zij VCA nodig? Dan regelt JobXion dat. JobXion is verantwoordelijk bij ziekte. Is het geen succesvolle match tussen u en de leerling? Dan gaat JobXion op zoek naar een nieuwe leerling.Als het bevalt van beiden kanten, gaat de samenwerking van start. 

Meld uw vacature aan

Top