9/10 - 28 beoordelingen

VCA

Veiligheid is belangrijk, heel belangrijk. Dat weten wij als geen ander. Daarom kunnen uitzendkrachten gratis een VCA certificaat via JobXion halen. Wilt u uw medewerkers met een VCA certificaat laten werken, laat het ons weten. 

Wat is VCA

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, beter bekend onder de afkorting VCA, is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. De VCA helpt werknemers in risicovolle werkomgevingen (bijvoorbeeld bouw, petrochemische en offshore-industrie, elektrotechniek en procesbesturing) om veiliger en gezonder hun werk te doen. 

Wat betekent VCA?

Professionals laten met een VCA certificaat zien dat ze zich bewust zijn van de arbeidsrisico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan VCA-gecertificeerde leveranciers. Niet vreemd dus het VCA certificaat onmisbaar is voor professionals die, zelfstandig of via een werkgever, aan de slag willen in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico. 

VCA varianten

  1. VCA Basis (ook bekend als B-VCA): voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen;
  2. VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden): voor leidinggevenden die actief zijn in risicovolle werkomgeving;
  3. VIL-VCU: voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus (lees VCU). 

VCA DIPLOMA HALEN

Via JobXion kan een uitzendkracht zijn of haar VCA certificaat halen. Geheel zelfstandig bestuderen zij het VCA cursusboek om daarna VCA examen te doen. Wilt u uw medewerkers ook met een VCA certificaat op zak laten werken? Het JobXion team staat voor u klaar. 

Meld uw vacature aan

Top